Despre BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT"

         AGENTIA "e-IMPACT Imobiliare" - Agentie imobiliara cu peste 15 ani experenta, practica servicii de intermediere si promovare imobiliara inovative, in masura sa va faciliteze trazactii imobiliare rapide, transparente si corecte.
         Agentia a lansat pe piata de profil conceptul de BURSA IMOBILIARA - Platforma de tranzactionare imobiliara, interactiva, online -  bazata pe procedura "CONCURS DE OFERTE COMPETITIVE, cu diminuarea  in trepte succesive a pretului de vanzare/inchiriere! 
         Folosirea acestei Platforme de tranzactionare - BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT" - atat de proprietari, atunci cand acestia vand sau inchiriaza o proprietate, cat si de catre potentialii cumparatori sau chiriasi, ofera pentru ambele parti ale  tranzactiei imobiliare, doar avantaje. 
         Avantajele proprietarilor sunt descrise in continutul  sectiunii " ACORD DE PARTENERIAT. Termeni si Condiții contractuale minime..." de mai jos.   Principalul avantaj a potentialilor cumparatori/chiriasi  care vor opta pentru cumpararea/inchirierea unei proprietati imobiliare prin BURSA IMOBILIARA  "e-IMPACT", este ca ei vor putea avansa oferte de cumparare, direct proprietarilor cu ocazia vizionarilor, sau ulterior  on-line, conforme cu convingerile lor privind pretul proprietatilor vizionate, iar evolutia ulterioara a preturului unei proprietati va fi in functie de ofertele date pentru acea proprietate de urmatorii potentiali cumparatori/chiriasi. Practic pretul de vanzare sau de inchiriere a unei proprietati  va fi stabilit de piata prin confruntarea in cadrul bursei, a ofertelor competitive date de potentialii cumparatori sau chiriasi. Proprietarii nu vor mai putea sa-si impuna unilateral pretul propriu, pret  care de cele mai multe ori este mult supraevaluat  fata de piata reala. 
         Aceasta BURSA functioneaza pe prezentul site-ul specializat  "www.e-imobile.com"

ACORD DE PARTENERIAT
   Termeni si Condiții contractuale minime privind inscrierea si tranzactionarea(vanzarea sau inchirierea), unei proprietati la "BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT"
 
         Inscrierea on-line, de catre proprietar, a unei proprietati imobiliare la BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT", - site : www.e-imobile.com,  este  GRATUITA , atat pentru tranzactiile de vanzare cat si pentru cele de inchiriere. 
         Tranzactia / tranzactionarea(vanzarea respectiv inchirierea) proprietatii prin intermediul acestei platforme de tranzactionare este supusa unor taxe de  tranzactie/tranzactionare sau unor comisioane percepute de Agentia "e-IMPACT Imobiliare", descrise in sectiunea "TAXE si COMISIOANE".
         Prin inscrierea unei proprietati la bursa, in vederea vanzarii sau inchirierii, proprietarii proprietatilor respective, accepta intrarea voluntara intr-un parteneriat liber consimtit cu BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT" pentru o perioada de  minim 12 luni, pentru situatia vanzarii unei proprietati, sau de 120 de zile(4 luni) in situatia inchirierii unei proprietati. 
          Pretul initial de vanzare sau inchiriere - de acceptare ferma a tranzactiei(PV-AT sau PI-AT), pentru o  proprietate,  este stabilit liber de catre proprietar.

          Pentru a inscrie o proprietate spre vanzare sau inchiriere la  BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT", sunt  insa necesare intrunirea unor conditii minime: 
        -  inscrierea unei proprietati la bursa trebuie sa fie facuta  de catre proprietarul real si cert(sau de catre unul dintre  coproprietari cu acordul celorlanti coproprietari),  la agenție, sau online folosindu-se formularul ce se deschide la selectarea meniului „Inscrieti proprietatea dvs. la BURSA”;  
        -  la vanzare - proprietatea sa fie libera de orice sarcina, sa aiba documentatie cadastrala si sa fie intabulata la Oficiul Teritorial de Cadastru si Publicitate Imobiliara. In dovedirea acestui fapt la inscrierea la bursa, unul din fisierele transmise spre site-ul  www.e-imobile.com, va contine imaginea scanata sau foto dupa incheierea de intabulare sau o copie dupa un Extras de informare de la Oficiul Teritorial de Cadastru si Publicitate Imobiliara, privitor la acea proprietate;
        -  proprietarul sau coproprietarii  proprietatii ce urmeaza sa fie inscrisa la bursa, trebue sa fie de acord in principiu, cu urmatoarele: 
       a) datele initiale transmise spre publicare pe site trebue sa fie complete si reale;
       b) asumarea obligatiei de a completa o fisa( primita de la noi)  de evidenta a ofertelor competitive(de cumparare sau de inchiriere) primite de la  orice client cumparator sau chirias venit sa-i vizioneze proprietatea si transmiterea operativa prin e-mail, spre site  a informatiilor despre ofertele ferme primite,  care se incadreaza in marja de ofertare.  In acele localitati unde BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT", are agenti(brokerI imobiliarI) proprii sau colaboratori, proprietarul  se obliga sa invite agentul(brokerul imobiliar) ce se ocupa de accea proprietate,  la  orice vizionare a proprietatii, de catre  orice potential cumparator sau chirias;
        c) asumarea obligatiei de a scadea succesiv pretul initial de vanzare sau inchiriere, de regula cu 5 % (sau cu minim 2.5 %), la fiecare 3(trei), 6(sase) sau 12(doisprezece) luni(functie de natura proprietatii si de alegerea proprietarului) - pentru vanzare si  la fiecare 1(una) sau 3(trei) luni - la inchiriere, asta doar daca in perioada respectiva nici un  potential cumparatori sau chirias nu a facut o oferta ferma de cumparare sau inchiriere in marja de 20 % sub pretul de vanzare sau inchiriere - acceptare ferma a tranzactiei.  Aceste scaderi vor continua, la fiecare  termen ales, pana cand proprietatea se va vinde sau se va inchiria, sau pana cand procentul total al scaderilor, va cumula 15 % din pretul de vanzare sau inchiriere stabilit initial. 

           Avantajele inscrierii si tranzactonarii  proprietatii dvs. la BURSA IMOBILIARA  "e-IMPACT":

          - promovare  gratuita, profesionista, pe site-ul propriu "www.e-imobile.com" - BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT" - solutie unica pe piata de profil, a anunturilor privind vanzarea sau inchirierea proprietatii dvs.;
           Promovarea suplimentara, gratuita a proprietatii dvs.  pe  cele mai mari si cunoscute site-uri de imobiliare : Imobiliare.ro,  Storia,  OLX, Romimo, Publi24, Anuntul.ro, etc.  Acest serviciu este oferit gratuit pentru proprietatile a caror proprietari  isi asuma ei, la inscriere, obligatia de a plati taxa de tranzactie/tranzactionare unica sau pentru acei proprietari care dau dovada intelegerii sistemului promovat de noi si care incep sa transmita spre site-ul nostru ofertele primite(in marja de ofertare stabilita - 20% sub pretul de vanzare sau inchiriere stabilit initial de proprietari), de  la orice potential cumparator sau chirias, venit pe orice cale,  care ii vizioneaza proprietatea ;
        - pe site-ul bursei  "www.e-imobile.com" ,  vi se  va aloca o pagina de descriere completa a proprietatii  dvs. de vanzare sau inchiriere, indetificata  cu un ID, pagina ce va ramane activa pe intreaga perioada de colaborare;
        - proprietarii vor primi (direct, prin e-mail, sau curier) o fisa de evidenta  si gestionare a ofertelor primite de la orice client cumparator sau chirias ce va vizioneaza proprietatea, fisa ce va fi pastrata la proprietate  intr-un dosar sau o mapa plic, unde ar fi indicat sa pastrati si documentele proprietatii(in original sau in copii),  necesare unei eventuale aprofundari a negocierilor cu clientii cumparatori sau chiriasi. Deasemenea veti primi prin e-mail, modelul unor carti de vizita(format pdf) , personalizate cu ID proprietatii dvs. de pe site, cu un cod QR de acces rapid la continutul anuntului de pe site si cu numele si numarul dvs. de telefon. Aceste carti de vizita  vor fi printate de dvs. la orice centru de copiere color si le veti imana oricarui client cumparator sau chirias caruia i-a placut proprietatea dvs. si care va propus o oferta  mai mica de cumparare/inchiriere cu ocazia vizionarii, sau care urmeaza sa va propuna ulterior online oferta;
        - clientii cumparatori sau chiriasi care va vizioneaza proprietatea, pe baza informatiilor primite de la persoana care prezinta proprietatea spre vizionare  si pe baza celor inscrise  pe cartile de vizita primite, pot oricand sa oferteze online sau telefonic, fie sa isi imbunatateasca oferta deja data, fie sa intre in competitie prin procedura "CONCURS DE OFERTE" promovata de noi, cu alti clienti competitori interesati de proprietatea dvs.
          Practic prin intermediul  BURSEI IMOBILIARA "e-IMPACT" si  setului de proceduri specifice, promovat de noi, dumneavoastra in calitate de proprietar, puteti sa obtineti pe proprietatea dvs., destinata vanzarii  sau inchirierii, pretul de vanzare sau inchiriere maxim posibil generat de piata. De multe ori, in practica, pretul obtinut  efectiv pe o propietatea vanduta sau inchiriata prin acest sistem,  a fost  mai mare decat pretul initial cerut   de proprietar pentru vanzarea sau inchirierea  acelei proprietati.

             Despre  TAXE si COMISIOANE

             Daca  proprietatea imobiliara inscrisa de proprietar, la  BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT", 
se va vinde in perioada de valabilitate a prezentului acord de parteneriat cu orice  client cumparator(venit sau nu prin Agentie), atunci  Agentia este indreptatita sa incaseze o taxa de tranzactie/tranzactionare în cuantum de 2(doi) % (de regula 1% de la proprietar si 1 % de la potentialul cumparator), din  pretul de vanzare stabilit initial de proprietar(sau din pretul de vanzare - acceptare ferma a tranzactiei valabil in momentul tranzactiei) - pentru proprietatile destinate vanzarii si  egala cu 1(una) chirie initiala stabilita de proprietar(sau din pretul de inchriere - acceptare ferma a tranzactiei valabil in momentul tranzactiei)  - pentru proprietatile  destinate inchirierii. 
            Dacă o proprietate inscrisa la bursa,  se va vinde/inchiria(aplicandu-se procedurile specifice), peste pretul de rezerva-acceptare ferma a tranzactiei, valabil la data tranzactiei, agentia va fi indreptatita sa primeasca sub forma de  comision, suplimentar taxei de tranzactie/tranzactionare,  30 % din suma obtinuta în plus, diferenta  de 70 %  revenind proprietarului. La tranzactiile de inchiriere suma obtinuta in plus se va calcula, raportata la surplusul chiriei calculata pe 12 luni calendaristice.
             Pentru proprietatile pentru care Agentia, prin agentii proprii sau colaboratori, ajuta proprietarul in vederea  inscrierii efective a proprietatii la bursa si, presteaza unul sau mai multe servicii specifice unei agentii clasice(consultanta imobiliara, evaluare sumara a proprietatii, efectuarea de fotografii in vederea afisarii lor pe site-urile de promovare, insotirea sau aducerea clientilor cumparatori sau chiriasi la proprietate, negocierea prealabila a pretului, organizarea de sedinte de ofertare la sala, asistenta specifica a proprietarului privind procurarea documentelor necesare vanzarii, etc., agentia prin agentii proprii sau colaboratori,  va fi indreptatita sa perceapa de la proprietar, o taxa de promovare si de intermediere, la preluarea proprietatii in intermediere la bursa, egala cu C/V in lei curs BNR a 50(cincizeci) Euro.
             Denuntarea  acordului de parteneriat si  retragerea  unei proprietati de la bursa poate fi facuta de catre proprietar oricand cu conditia platii de  catre acesta, a unei taxe  de denuntare/retragere egala cu c/v in lei a sumei de 100(unasuta) Euro, curs BNR, taxa ce compeseaza de fapt, cheltuielile facute de bursa in avans, pentru inscrierea la bursa si promovarea  proprietatii respective. Denuntarea și retragerea de la bursa, opereaza și în situația în care proprietarul vinde pe cont propriu proprietatea, oricarui client, fără a respecta acest acord de parteneriat. Eventuala taxa de inscriere va fi dedusa din acceasta suma.

             IMPORTANT :  Pentru tranzactiile efectuate la distanța(acolo unde agenția nu are agenți proprii), sau pentru acele proprietati prezentate spre vizionare, doar de catre proprietari sau persoane desemnate de acestia, obigatia calcularii, retinerii  si platii efective in contul bancar al Agentiei "e-IMPACT Imobiliare"- SC ELECTRONO-IMPACT SRL - RO46 BTRL RONC RT0V 2897 5901 (RON) deschis la Banca Transilvania, pentru tranzactiile la distanta,  a taxei de tranzactie/tranzactionare unice(datorata de regula de proprietar, daca partile in procesul de negociere a tranzactiei nu stabilesc altfel), aferente efectuarii cu succes a tranzactie, sau a eventualului comision cuvenit agentiei, revine proprietarului.  Termenul de plata  pentru tranzactiile online(la distanta)va fi de  maxim 5 zile lucratoare de la efectuarea tranzactiei. Nevirarea in contul bancar de catre proprietar, in termen de 5 zile lucratoare de la efectuarea efectiva a tranzactiei, a taxei tranzactie/tranzactionare si a eventualului comision suplimentar datorat,  genereaza penalitati de 0.25 % pe zi intarziere  din suma datorata,  in sarcina proprietarului si da dreptul Agentiei "e-IMPACT Imobiliare"- SC ELECTRONO-IMPACT SRL, sa solicite  proprietarului daune-interese, prin instanta competenta, stabilita de parti, egale cu comisionului standard de 6 % (saselasuta), obtinut in mod obisnuit de agentiilor imobiliare, pentru tranzactiile de vanzare, sau egale cu 2(doua) chirii, pentru tranzactiile de inchiriere. Aceleași daune-interese vor putea sa  fie cerute și pentru nerespectarea obligatiilor asumate în prima parte a acetui acord de parteneriat, punctele b). si c). 

            CLAUZĂ COMPROMISORIE

1) Dacă soluționarea prin procedura amiabila nu este posibilă, orice litigiu decurgând din sau în legătură cu acest contract(acord), inclusiv referitor la încheierea, executarea ori desființarea lui, se va soluționa prin arbitraj, de către Tribunalul de Arbitraj Judiciar Iași de pe lângă Camera de Arbitraj și Mediere, cu sediul în Mun. Iași, B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt nr.2, bl. B2, colț, tr.1, jud. Iași, în conformitate cu Regulile de procedură arbitrală ale acestei instituții permanente de arbitraj.
(2) Tribunalul arbitral va fi compus dintr-un arbitru unic numit prin acordul părților sau, în lipsa acestui acord, de președintele Tribunalului de Arbitraj Judiciar Iași de pe lângă Camera de Arbitraj şi Mediere. Hotărârea arbitrală este definitivă și obligatorie.
(3) Prezenta clauză compromisorie a fost negociată și inserată în prezentul contract în baza art. 1203 din Codul Civil, art. 549, art. 550 și celelalte prevederi din Codul de procedură civilă privind arbitrajul; reprezintă voința părților, exprimată liber, acceptată şi asumată în mod expres, în scris, părțile contractante fiind pe deplin edificate asupra procedurii de arbitraj convenită pentru soluționarea oricăror neînțelegeri, diferende, litigii etc.
Proprietar/Coproprietari – Parte/parti în acordul de parteneriat.


Tip tranzactie: ͏  Vanzare / inchiriere

Descrierea proprietatii :

Adresa proprietatii :

Nr. Cadastral si UAT :    

Pretul initial de vanzare sau inchiriere -
de acceptare ferma a tranzactiei(PV-AT sau PI-AT) :

Domiciliu:

Tel., e-mail:

Taxa de tranzactie/tranzactionare :

Termenul scaderilor succesive  a pretului de vanzare :

Data pana cand este valabil Acordul de parteneriat :


Am  luat  la cunoștința, sunt de acord și  îmi  asum  Termeni si Condiții contractuale minime privind inscrierea si tranzactionarea(vanzarea sau inchirierea), unei proprietati la "BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT" si toate clauzele  din acest inscris.    
                

     
 PROPRIETAR                Agentia "e-IMPACT imobiliare"                   Data :