Despre BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT"

         AGENTIA "e-IMPACT Imobiliare" - Agentie imobiliara cu peste 15 ani experenta, practica servicii de intermediere si promovare imobiliara inovative, in masura sa va faciliteze trazactii imobiliare rapide, transparente si corecte.
         Agentia a lansat pe piata de profil conceptul de BURSA IMOBILIARA - Platforma de tranzactionare imobiliara, interactiva, online -  bazata pe procedura "CONCURS DE OFERTE COMPETITIVE, cu diminuarea  in trepte succesive a pretului de vanzare/inchiriere! 
         Folosirea acestei Platforme de tranzactionare - BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT" - atat de proprietari, atunci cand acestia vand sau inchiriaza o proprietate, cat si de catre potentialii cumparatori sau chiriasi, ofera pentru ambele parti ale  tranzactiei imobiliare, doar avantaje. 
         Avantajele proprietarilor sunt descrise in continutul  sectiunii " ACORD DE PARTENERIAT. Termeni si Condiții contractuale minime..." de mai jos.   Principalul avantaj a potentialilor cumparatori/chiriasi  care vor opta pentru cumpararea/inchirierea unei proprietati imobiliare prin BURSA IMOBILIARA  "e-IMPACT", este ca ei vor putea avansa oferte de cumparare, direct proprietarilor cu ocazia vizionarilor, sau ulterior  on-line, conforme cu convingerile lor privind pretul proprietatilor vizionate, iar evolutia ulterioara a preturului unei proprietati va fi in functie de ofertele date pentru acea proprietate de urmatorii potentiali cumparatori/chiriasi. Practic pretul de vanzare sau de inchiriere a unei proprietati  va fi stabilit de piata prin confruntarea in cadrul bursei, a ofertelor competitive date de potentialii cumparatori sau chiriasi. Proprietarii nu vor mai putea sa-si impuna unilateral pretul propriu, pret  care de cele mai multe ori este mult supraevaluat  fata de piata reala. 
         Aceasta BURSA functioneaza pe prezentul site-ul specializat  "www.e-imobile.com"

ACORD DE PARTENERIAT
   Termeni si Condiții contractuale minime privind inscrierea si tranzactionarea(vanzarea sau inchirierea), unei proprietati la "BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT"
 
         Inscrierea on-line, sau direct la agentie, de catre proprietar/proprietari sau imputerniciti a unei proprietati imobiliare la BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT" - site : www.e-imobile.com - in vederea vanzarii sau inchirierii proprietatii prin intermediul acestei platforme de tranzactionare, este supusa unor taxe de  tranzactie/tranzactionare sau unor comisioane percepute de Agentia "e-IMPACT Imobiliare", descrise in sectiunea "TAXE si COMISIOANE".
         Prin inscrierea unei proprietati la bursa, in vederea vanzarii sau inchirierii, proprietarii proprietatilor respective, accepta intrarea voluntara intr-un parteneriat liber consimtit cu BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT" pentru o perioada de  minim 12 luni, pentru situatia vanzarii unei proprietati, sau de 120 de zile(4 luni), in situatia inchirierii unei proprietati. 
          Pretul initial de vanzare sau inchiriere - de acceptare ferma a tranzactiei(PV-AT sau PI-AT), pentru o  proprietate,  este stabilit liber de catre proprietar. Daca in procesul initial de ofertare, in primele 60 de zile de la inscrierea proprietatii la bursa, se primesc oferte ferme de cumparare sau inchiriere in marja de 10 % sub pretul initial stabilit de proprietar, atunci proprietarul poate sa creasca pretul de vanzare sau inchiriere a proprietatii, crestere care nu poate fi insa mai mare de 10 %, fata de pretul initial.

          Pentru a inscrie o proprietate spre vanzare sau inchiriere la  BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT", sunt  insa necesare intrunirea unor conditii minime: 
        -  inscrierea unei proprietati la bursa trebuie sa fie facuta  de catre proprietarul real si cert(sau de catre unul dintre  coproprietari cu acordul celorlanti coproprietari),  la agenție, sau online, folosindu-se formularul ce se deschide la selectarea meniului „Inscrieti proprietatea dvs. la BURSA”;  
        -  la vanzare - proprietatea sa fie libera de orice sarcina, sa aiba documentatie cadastrala si sa fie intabulata la Oficiul Teritorial de Cadastru si Publicitate Imobiliara. In dovedirea acestui fapt la inscrierea la bursa, unul din fisierele transmise spre site-ul  www.e-imobile.com, va contine imaginea scanata sau foto dupa incheierea de intabulare sau o copie dupa un Extras de informare de la Oficiul Teritorial de Cadastru si Publicitate Imobiliara, privitor la acea proprietate;
        -  proprietarul sau coproprietarii  proprietatii ce urmeaza sa fie inscrisa la bursa, trebue sa fie de acord in principiu, cu urmatoarele: 
       a) datele initiale transmise spre publicare pe site trebue sa fie complete si reale;
       b) asumarea obligatiei de a completa o fisa( primita de la noi)  de evidenta a ofertelor competitive(de cumparare sau de inchiriere) primite de la  orice client cumparator sau chirias venit sa-i vizioneze proprietatea si transmiterea operativa prin e-mail, spre site  a informatiilor despre ofertele ferme primite,  care se incadreaza in marja de ofertare.  In acele localitati unde BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT", are agenti(brokerI imobiliarI) proprii sau colaboratori, proprietarul  se obliga sa invite agentul(brokerul imobiliar) ce se ocupa de accea proprietate,  la  orice vizionare a proprietatii, de catre  orice potential cumparator sau chirias;
        c) asumarea obligatiei de a scadea succesiv pretul initial de vanzare sau inchiriere, de regula cu 5 % (sau cu minim 2.5 %), la fiecare 3(trei), 6(sase) sau 12(doisprezece) luni(functie de natura proprietatii si de alegerea proprietarului) - pentru vanzare si  la fiecare 1(una) sau 3(trei) luni - la inchiriere, asta doar daca in perioada respectiva nici un  potential cumparatori sau chirias nu a facut o oferta ferma de cumparare sau inchiriere in marja de 20 % sub pretul de vanzare sau inchiriere - acceptare ferma a tranzactiei.  Aceste scaderi vor continua, la fiecare  termen ales, pana cand proprietatea se va vinde sau se va inchiria, sau pana cand procentul total al scaderilor, va cumula 15 % din pretul de vanzare sau inchiriere stabilit initial. 

           Avantajele inscrierii si tranzactonarii  proprietatii dvs. la BURSA IMOBILIARA  "e-IMPACT":

          - promovare  gratuita, profesionista, pe site-ul propriu "www.e-imobile.com" - BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT" - solutie unica pe piata de profil, a anunturilor privind vanzarea sau inchirierea proprietatii dvs.;
          - promovarea optionala, gratuita a proprietatii dvs.  pe  cele mai mari si cunoscute site-uri de imobiliare : Imobiliare.ro,  Radar24, Storia,  OLX, Romimo, Publi24, Anuntul.ro, etc.  Acest serviciu este oferit gratuit pentru proprietatile a caror proprietari  isi asuma ei, la inscriere, obligatia de a plati taxa de tranzactie/tranzactionare unica sau pentru acei proprietari care dau dovada intelegerii sistemului promovat de noi si care incep sa transmita spre site-ul nostru ofertele primite(in marja de ofertare stabilita - 20% sub pretul de vanzare sau inchiriere stabilit initial de proprietari), de  la orice potential cumparator sau chirias, venit pe orice cale,  care ii vizioneaza proprietatea ;
          - pe site-ul bursei  "www.e-imobile.com" ,  vi se  va aloca o pagina de descriere completa a proprietatii  dvs. de vanzare sau inchiriere, indetificata  cu un ID, pagina ce va ramane activa pe intreaga perioada de colaborare;
          - proprietarii vor primi (direct, prin e-mail, sau curier) o fisa de evidenta  si gestionare a ofertelor primite de la orice client cumparator sau chirias ce va vizioneaza proprietatea, fisa ce va fi pastrata la proprietate  intr-un dosar sau o mapa plic, unde ar fi indicat sa pastrati si documentele proprietatii(in original sau in copii),  necesare unei eventuale aprofundari a negocierilor cu clientii cumparatori sau chiriasi. Deasemenea veti primi prin e-mail, modelul unor carti de vizita(format pdf) , personalizate cu ID proprietatii dvs. de pe site, cu un cod QR de acces rapid la continutul anuntului de pe site si cu numele si numarul dvs. de telefon. Aceste carti de vizita  vor fi printate de dvs. la orice centru de copiere color si le veti imana oricarui client cumparator sau chirias caruia i-a placut proprietatea dvs. si care va propus o oferta  mai mica de cumparare/inchiriere cu ocazia vizionarii, sau care urmeaza sa va propuna ulterior online oferta;
        - clientii cumparatori sau chiriasi care va vizioneaza proprietatea, pe baza informatiilor primite de la persoana care prezinta proprietatea spre vizionare  si pe baza celor inscrise  pe cartile de vizita primite, pot oricand sa oferteze online sau telefonic, fie sa isi imbunatateasca oferta deja data, fie sa intre in competitie prin procedura "CONCURS DE OFERTE" promovata de noi, cu alti clienti competitori interesati de proprietatea dvs.
          Practic prin intermediul  BURSEI IMOBILIARA "e-IMPACT" si  setului de proceduri specifice, promovat de noi, dumneavoastra in calitate de proprietar, puteti sa obtineti pe proprietatea dvs., destinata vanzarii  sau inchirierii, pretul de vanzare sau inchiriere maxim posibil generat de piata. De multe ori, in practica, pretul obtinut  efectiv pe o propietatea vanduta sau inchiriata prin acest sistem,  a fost  mai mare decat pretul initial cerut   de proprietar pentru vanzarea sau inchirierea  acelei proprietati.

             Despre  TAXE si COMISIOANE

             Daca  o  proprietatea imobiliara aflata in alta localitate decat cea unde functionam cu agenti proprii sau colaboratori,  inscrisa online de proprietar(sau de un tert legal desemnat),  la  BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT", se va vinde sau inchiria, fara aportul direct pe teren sau la sala a unui agent imobiliar al agentiei, in perioada de valabilitate a  acordului de parteneriat, cu orice  client cumparator sau chirias(venit sau nu prin agentie), atunci  agentia este indreptatita sa incaseze de la proprietar, o taxa de tranzactie/tranzactionare în cuantum fix,  egala cu c/v in lei, curs BNR, a  300(treisute) euro, indiferent de pretul de vanzare sau de inchiriere a proprietatii.
            Pentru proprietatile inscrise la bursa,  pentru care Agentia, prin agentii proprii sau colaboratori, ajuta proprietarul in vederea  inscrierii efective a proprietatii la bursa si presteaza unul sau mai multe servicii specifice (consultanta imobiliara, evaluare sumara a proprietatii, efectuarea de fotografii in vederea afisarii lor pe site-urile de promovare, insotirea sau aducerea clientilor cumparatori sau chiriasi la proprietate, negocierea prealabila a pretului, organizarea de sedinte de ofertare la sala, asistenta specifica a proprietarului privind procurarea documentelor necesare vanzarii, etc.) , agentia prin agentii proprii sau colaboratori,  va fi indreptatita sa perceapa de la proprietar, o taxa de tranzactie/tranzactionare de 2(doi) % din pretul initial stabilit de proprietar sau din pretul valabil de vanzare ferma scazut ulterior, dar nu mai mica de 300(treisute) euro. La tranzactiile de inchiriere, taxa de tranzactie/tranzactionare perceputa de agentie la inchirierea efectiva a proprietatii, va fi egala cu  chiria pe prima luna, dar nu mai mica de 300(treisute) Euro. 
              Pentru toate situatiile de vanzare sau de inchiriere a unei proprietati inscrise la BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT", pe baza  "Acordului pe parteneriat" semnat intre agentie si proprietar,  agentia nu percepe de la clientii cumparatori sau chiriasi nici o taxa sau comision. Daca insa, un client cumparator sau chrias apeleaza la agentie, in vederea cumpararii sau inchirierii unei proprietati, care nu este inscrisa la bursa, pe baza de "Acord de parteneriat" semnat, dar  accepta sa respecte sistemul si procedurile de ofertare prin procedura CONCURS DE OFERTE, promovata de BURSA IMOBILIARA 'e-IMPACT", acesta va plati agentiei o taxa de tranzactie/tranzactionare de 1 %, din pretul de cumparare efective a unei proprietati, sau egala cu c/v in lei , curs BNR, a chriei pentru o luna, pentru proprietatea asfel inchiriata.
             Dacă o proprietate inscrisa la bursa, se va vinde sau inchiria(aplicandu-se procedurile specifice), peste pretul de rezerva-acceptare ferma a tranzactiei, valabil la data tranzactiei, agentia va fi indreptatita sa primeasca sub forma de comision, suplimentar taxei de tranzactie/tranzactionare, 30 % din suma obtinuta în plus, diferenta de 70 % revenind proprietarului. La tranzactiile de inchiriere suma obtinuta in plus se va calcula, raportata la surplusul chiriei calculata pe 12 luni calendaristice.
             Denuntarea  acordului de parteneriat si  retragerea  unei proprietati de la bursa poate fi facuta de catre proprietar oricand cu conditia platii de  catre acesta, a unei taxe penalizatoare,  de denuntare/retragere, egala cu c/v in lei a sumei de 200(douasute) Euro, curs BNR, taxa ce compeseaza  intr-o  oarecare masura, cheltuielile facute de agentie in avans, pentru inscrierea la bursa si promovarea  proprietatii respective. Aceasta taxa de denuntare/retragere este datorata de proprietar si în situația în care proprietarul vinde/inchiriaza pe cont propriu proprietatea, oricarui client, fără a respecta procedurile bursei, descrise in acest acord de parteneriat. 

             IMPORTANT :  Pentru tranzactiile efectuate la distanța(acolo unde agenția nu are agenți proprii), sau pentru acele proprietati prezentate spre vizionare, doar de catre proprietari sau persoane desemnate de acestia, obligatia calcularii, retinerii  si platii efective in contul bancar al Agentiei "e-IMPACT Imobiliare"- SC ELECTRONO-IMPACT SRL - RO46 BTRL RONC RT0V 2897 5901 (RON) deschis la Banca Transilvania,  a taxei de tranzactie/tranzactionare unice(datorata de regula de proprietar, daca partile in procesul de negociere a tranzactiei nu stabilesc altfel), aferente efectuarii cu succes a tranzactiei, sau a eventualului comision suplimentar cuvenit agentiei, revine proprietarului.  Termenul de plata  pentru tranzactiile efectuate la distanta va fi de  maxim 5 zile lucratoare de la efectuarea efectiva tranzactiei. Neplata taxei  de tranzactie/tranzactionare  de catre proprietar in momentul efectuarii tranzactiei, sau nevirarea in contul bancar de catre proprietar, in termen de 5 zile lucratoare de la efectuarea efectiva a tranzactiei, a taxei tranzactie/tranzactionare si a eventualului comision suplimentar datorat,  genereaza penalitati de 0.25 % pe zi intarziere  din suma datorata,  in sarcina proprietarului si da dreptul Agentiei "e-IMPACT Imobiliare"- SC ELECTRONO-IMPACT SRL, sa solicite  proprietarului daune-interese, prin instanta  stabilita prin clauza compromisorie de mai jos, egale cu comisionului standard de 6 % (saselasuta), obtinut in mod obisnuit de agentiilor imobiliare, pentru tranzactiile de vanzare, sau egale cu 2(doua) chirii, pentru tranzactiile de inchiriere. Aceleași daune-interese vor putea sa  fie cerute de agentie și pentru nerespectarea obligatiilor asumate prin acest acord de parteneriat, punctele b). si c). 

            CLAUZĂ COMPROMISORIE

1) Dacă soluționarea prin procedura amiabila nu este posibilă, orice litigiu decurgând din sau în legătură cu acest contract(acord), inclusiv referitor la încheierea, executarea ori desființarea lui, se va soluționa prin arbitraj, de către Tribunalul de Arbitraj Judiciar Iași de pe lângă Camera de Arbitraj și Mediere, cu sediul în Mun. Iași, B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt nr.2, bl. B2, colț, tr.1, jud. Iași, în conformitate cu Regulile de procedură arbitrală ale acestei instituții permanente de arbitraj.
(2) Tribunalul arbitral va fi compus dintr-un arbitru unic numit prin acordul părților sau, în lipsa acestui acord, de președintele Tribunalului de Arbitraj Judiciar Iași de pe lângă Camera de Arbitraj şi Mediere. Hotărârea arbitrală este definitivă și obligatorie.
(3) Prezenta clauză compromisorie a fost negociată și inserată în prezentul contract în baza art. 1203 din Codul Civil, art. 549, art. 550 și celelalte prevederi din Codul de procedură civilă privind arbitrajul; reprezintă voința părților, exprimată liber, acceptată şi asumată în mod expres, în scris, părțile contractante fiind pe deplin edificate asupra procedurii de arbitraj convenită pentru soluționarea oricăror neînțelegeri, diferende, litigii etc.
Proprietar/Coproprietari – Parte/parti în acordul de parteneriat.


Tip tranzactie: ͏  Vanzare / inchiriere

Descrierea proprietatii :

Adresa proprietatii :

Nr. Cadastral si UAT :    

Pretul initial de vanzare sau inchiriere -
de acceptare ferma a tranzactiei(PV-AT sau PI-AT) :

Domiciliu:

Tel., e-mail:

Taxa de tranzactie/tranzactionare :

Termenul scaderilor succesive  a pretului de vanzare :

Data pana cand este valabil Acordul de parteneriat :


Am  luat  la cunoștința, sunt de acord și  îmi  asum  Termeni si Condiții contractuale minime privind inscrierea si tranzactionarea(vanzarea sau inchirierea), unei proprietati la "BURSA IMOBILIARA "e-IMPACT" si toate clauzele  din acest inscris.    
                

     
 PROPRIETAR                Agentia "e-IMPACT imobiliare"                   Data :